Ovnbagte jordskokker med tørrede tomater og løg

Ingredienser:

200 g sherrytomater eller et glas tørrede tomater
tørret oregano eller merian
salt, sukker
olivenolie
200 g løg
3/4 kg jordskokker
citronsaft
evt. 1-2 tsk chiliflager
15-20 fed hvidløg
en håndfuld frisk koriander og/eller mynte

Fremgangsmåde:
Bag løgene sammen med tomaterne *: skær rødløgene i både og læg dem mellem tomaterne på bagepladen. Drys både tomater og løg med krydderurter, sukker og salt – og dryp med olivenolie.

Hvis du bruger tomater fra glas, så bag løgbådene sammen med jordskokkerne.
Du behøver ikke at skrælle jordskokkerne, hvis du børster dem helt rene. Fjern evt. mørke pletter og ”knaster”.
Skær jordskokkerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen, og dryp med saften af ½ citron.
Læg jordskokkerne i et lavt ovnfast fad og dryp med ca. ½ dl olivenolie. Drys med salt og peber, evt. også lidt chiliflager.
Hvis du bager løgene sammen med jordskokkerne, så læg dem ned mellem knoldene.
Sæt fadet i en 190 grader varm ovn.
Pil hvidløgsfeddene og stik dem ned mellem knoldene efter 10 minutters forløb. Hvis du selv har ovnbagt tomater og løg (eller bruger tørrede tomater fra glas), så fordel løg og tomater mellem jordskokkerne samtidig.
Sæt fadet i ovnen endnu 10-15 minutter – eller til jordskokkerne er møre men stadig en smule faste.

* Langtidsbagte tomater :
Bag gerne tomaterne en dag, du alligevel har ovnen tændt. Ellers er det alt for energikrævende.
Sæt pladen med tomater ind i ovnen lige før det, du allerede har i gang, er ved at være færdigt, og skru ned for varmen.
Skær små tomater igennem, gerne blomme- eller cherrytomater. Fjern kernerne og læg tomaterne på bagepapir.
Drys tomaterne med tørrede krydderurter som basilikum, oregano, timian etc. Drys med salt og sukker (sukker er vigtigt for at få den runde smag frem i tomaterne).
Rør olivenolie med rigeligt presset eller hakket hvidløg og dryp olien over tomaterne