Bagt kartoffelsalat med porre

Til 4 personer

Ingredienser:

800 g kartofler
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 porrer
2 pærer
Urtemayonnaise:
1 lille håndfuld friske krydderurter fx estragon, kruspersille, bredbladet persille eller basilikum
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl mayonnaise
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend kartofler med olien og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min.
Rens porrerne og skær dem i ringe. Damp porrerne i ca. 3 min. Afdryp porrerne. Skær pærerne i kvarte, fjern kernehus og skær pærerne i tern. Vend porre og pærer med kartofler.
Hak krydderurterne. Kom urter og creme fraiche i en blender og kør til en grøn creme. Vend cremen med mayonnaise og smag til med salt og peber.
Dryp urtemayonnaisen over kartoffelsalaten.