Rødebedehummus

Ingredienser:

2 mellemstore rødbeder
250 gr. kikærter
1-2 spsk. tahin
2 hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
2 tsk. spidskommen
Saft af en citron
Ca. 1,5 dl. olivenolie
Ca. 0,5 dl. vand
Salt
Frisk persille

Fremgangsmåde:
Sæt kikærterne i blød natten over. Dagen efter koges kikærterne i nyt vand i ca. 1 time til de er helt møre. Lad dem køle helt af, hvorefter de hældes i en foodprocessor eller en blender (jeg vil dog klart anbefale førstnævnte).

Rødbederne koges møre (ca. en time) med skræl på, og skylles herefter i koldt vand. Herefter er det ganske let at pille skrællen af. Derefter skæres rødbederne i mindre stykker og blendes sammen med resten af ingredienserne.

Hæld alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren, og blend hummussen indtil den får den rette konsistens.

Konsistensen er lidt grov, men ønskes en finere og mere lind hummus, hælder man bare lidt mere olie i.
Drys lidt frisk persille og lidt ekstra olivenolie over og server den gerne sammen med et godt rustikt brød.